Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Η έκφραση όλων των συναισθημάτων πηγή υγείας σωματικής και ψυχικής

Μπορεί να λέμε για να λέμε αλλά κάτι βγαίνει. Εκφράζουμε τα συναισθηματά μας. Δεν είμαστε πομποί αλλά και δέκτες. Αλλωστε όταν εκφράζεις τις σκέψεις σου κάτι βγαίνει από μέσα σου και ανακουφίζεσαι. Η εκφραση των συναισθημάτων στην ψυχολογία είναι υγεία και υπάρχουν πολλοι τρόποι για να εκφραστείς. Μέσω του λόγου, της γραφής , της τέχνης και των διάφορων χόμπυ. Προσωπικά χαίρομαι τους ανθρώπους που εκφράζονται όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιούν ας λένε και αρλούμπες. Είναι ο ευατός τους και ας μην γίνονται αρεστοί η ας δέχονται επικριτικά σχόλια ή δεν έχουν κανένα αναγνώστη. Πολλοί μεγάλοι συγγραφείς κρατούσαν ημερολόγιο. Μόνο και μόνο το να βγούν στην επιφάνεια όλα αυτά τους αρκούσε. Αλλωστε η στιγμή μετράει και η στιγμή που θα βγει κάτι είναι σημαντική.

2 σχόλια:

Seagull είπε...

Η έκφραση των συναισθημάτων είναι, σίγουρα, πηγή υγείας. Το υποστηρίζουν σαφώς κάποιοι (οι περισσότεροι;) ψυχολόγοι. [Αναφέρονται, βεβαίως, σ' αυτόν που εκφράζεται, όχι όμως και σ' αυτόν που ακούει και "εισπράττει" τα όσα λέγονται...] Απ' την άλλη, όμως, έχω παρατηρήσει (και το έχω διαβάσει σε κάποια βιβλία ψυχολογίας, ιδίως δε αυτά που αναφέρονται στην θετική σκέψη) πως η έκφραση συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε αθέλητο "κόλλημα" σε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και να (μας) οδηγήσει σε μιζέρια...
Προς διερεύνηση, λοιπόν, περαιτέρω!...

vaggelia είπε...

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και αξίζει κανείς να το ψάξει το θέμα γιατί ειναι πολύπλευρο και μπορεί κανείς να μιλάει ώρες.