Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Aπό τις ασήμαντες ιστορίες μπορείς να αντλήσεις πλούτο

Οι ασήμαντες ιστορίες μου δεν ενδιαφέρουν κανένα! Αυτό σκεφτόμαστε ή αυτό σκέφτεται ο αποδέκτης της ιστορίας μας. Ομως είναι έτσι; Στην πραγματικότητα ότι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο είναι ενδιαφέρον για έναν αλλο. Επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι και μπορούμε να νοιώσουμε τα συναισθήματα του άλλου. Αυτό που κουράζει είναι οι λεπτολογίες και οι επαναλήψεις. Το να μιλάς για τον ευατό σου, για το βιωμα σου προσφέρει γνώσεις στον άλλο διευρύνει τον νου. Και καμιά φορά μπορει να αλλάξει μια ζωή.

3 σχόλια:

Seagull είπε...

Εν πολλοίς και γενικά μιλώντας, νομίζω πως είναι σωστό αυτό που γράφεις. Όμως με 1-2 επισημάνσεις:

α) Να μην ασχολούμαστε τόοοοσο πολύ με τις ιστορίες των άλλων και πάψουμε να ασχολούμαστε Ουσιαστικά με την ιστορία τη δική μας την προσωπική.

β) Σημασία έχουν οι ιστορίες των άλλων περισσότερο όταν πρόκειται για συγκεκριμένο άτομο /-α, και όχι γενικά και αόριστα.

Νομίζω..

vaggelia είπε...

Oταν ασχολούμαστε με την ιστορία κάποιου που νοιώθουμε και κάποια συναισθήματα μας επηρεαζει περισσότερο από οτι με κάποιο που δεν μας καίγεται καρφί μας επηρεαζει λιγότερο ή καθόλου.

Διάττων είπε...

Μου 'χει συμβεί αρκετές φορές να βρω διαμάντια σε ιστορίες άλλων που και οι ίδιοι δεν το περίμεναν. Αυτό συμβαίνει μόνο με τους ενεργητικούς ακροατές και θεατές, τους οποίους, πιστεύω, όλοι τους έχουμε ανάγκη.